کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

داستانِ حلقه‌ی مفقوده

پنجشنبه, ۱۹ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۳۹ ق.ظ

امشب در جشنواره‌ی فیلم عمار دو نمونه از آثار «خانه‌ی فیلم داستانی» را دیدم؛

-          اولین فیلم «درختان حماسی»: فیلمی تقریبا 20 دقیقه‌ای در مورد شهید نواب صفوی و فدائیان اسلام، که دقایق آخر زندگی و اعدام این شهدا را به تصویر کشیده و در انتها شهادت این عزیزان را به پیروزی انقلاب اسلامی پیوند زده بود.

-          فیلم دوم در واقع یک تیزر بود، «تیزر انتخابات 92»: یک انیمیشن 4-5 دقیقه‌ای که پیش از انتخابات تهیه شده بود و می‌خواست بگوید رای مردم است که حماسه می‌آفریند و همه‌ی دستاوردهای نظام را رقم می‌زند.

 

هر دو فیلم خوش‌ساخت بودند. فیلم‌برداری‌ها و جلوه‌های ویژه‌ی به کار رفته خوب بود. در اولی بازی‌ها بی‌نقص نبود، ولی خب باز به نسبت بد نبود. و حرف‌شان هم حرف خوب و پخته و درستی بود. اما هر دو از یک نقطه ضعف داشتند و رنجور بودند.

 

ما حرف‌های درست و متقنی برای ارائه داریم؛ می‌دانیم که انقلاب ما انقلابی است متفاوت از همه‌ی انقلاب‌های دو-سه قرن گذشته و این خودش یعنی یک دریا حرف... ما دفاع مقدس را داریم که پر است از صحنه‌های حماسی و آدم‌های کم‌نظیر، پر است از اعجاز... ما میراث 1400 ساله‌ی ایرانی-اسلامی را داریم که تقریبا بکر است و دست نخورده و اگر همین امروز شروع به استخراج و تصویرسازی از آن کنیم حداقل به مدت چند دهه باید بسازیم و بسازیم...

از طرف دیگر تلاش‌های چند سال اخیر نشان داده است که نیروهای ارزشی انقلاب اسلامی توان فنی برای ساخت فیلم‌های خوب دارند و نمونه‌ی بارزش همین کارهای «خانه‌ی فیلم داستانی». می‌توانند فیلمِ خوب بگیرند، می‌توانند از تکنولوژی‌های روز بهره ببرند، و حتی در موسیقی و صدا نمونه‌های خوبی بروز کرده‌اند.

ولی بین این دو یک ارتباط لازم است: داستان. داستان آن مبدلی است که حرف‌های درست را به تصاویر زیبا و جذاب فیلم وصل می‌کند. و ما در این زمینه دردهای ریشه‌ای و عمیق داریم.

 وقتی فکر می‌کنم می‌بینم که اکثر قریب به اتفاق کارهای جماعت حزب اللهی مشکل‌شان همین داستان یا - آن‌گونه که مشهور شده - فیلم‌نامه است: یوسف پیامبر، کلاه پهلوی، ...

و بر عکس معدود کارهای قوی امت حزب الله مدیون داستان‌های جذاب‌شان هستند: مختارنامه، روزگار قریب، آخرین روزهای زمستان، آژانس شیشه‌ای، ...


حرفی که زدم کشف جدیدی نبود. منظورم آن است که حالا که جماعت حزب اللهی کم‌کم دارند بیدار می‌شوند و از وادی هنر و رسانه سر در می‌آورند، این خلا را هم به طور جد مورد توجه قرار دهند و بدانند که حلقه‌ای از حلقات مفقوده‌ی ماست. رهبر معظم انقلاب هم در این زمینه تاکیدات مشخصی دارند که ان‌شاءالله به زودی اضافه می‌کنم.

 


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی