کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

۱۰ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

وقتی که [ناخودآگاه] میفروشیم‎

 مدیرعامل نت فلیکس: بزرگ‌ترین رقیب ما «خواب» است!

📸‏ http://l1l.ir/2q5m‏

🔸 امروزه زندگی ما را رسانه‌ها پرکرده‌اند و همه بر سر یک هدف با هم رقابت می‌کنند: جلب توجه. برخی توجه ما را برای کسب #رای سیاسی-اجتماعی طلب می‌کنند و برخی برای خرید یک #کالا و برخی دیگر برای مصرف #زمان و #اینترنت؛ ولی همگی در اصل #جلب_توجه مشترکند و هیچ حد و مرزی هم برای این هدف قائل نیستند. تریستان هریس در TED این واقعیت را تشریح کرده (لینک در پایان همین مطلب) و نشان داده است که چگونه تکنولوژی‌های نوین (از قبیل: واقعیت افزوده، اینترنت اشیاء، داده‌‌کاوی و ...) همگی در راستای این هدف به کار گرفته می‌شوند و تمام سعی‌شان بر این است که ما را از دالانی به دالان دیگر هدایت کرده و جای همه‌چیز را در زندگی بشر امروز پرکنند. مصادیق بارزی از رسانه‌های موفق در این حوزه وجود دارند که هر کدام از ما ساعت‌های طولانی وقت‌مان را با آن‌ها می‌گذرانیم: گوگل، تلگرام، فیس‌بوک، یوتیوب، نت‌فلیکس و ... . هر چه ما وقت بیشتری با این رسانه‌ها صرف کنیم، آگهی‌های تبلیغاتی بیشتر دیده می‌شوند، شانس خرید کردن‌مان بیشتر می‌شود، داده‌های بیشتری ردوبدل می‌کنیم، اینترنت بیشتری مصرف می‌کنیم، نظرات‌مان با محتوای رسانه‌های همسو می‌شود و ... این‌ها مدل کسب‌وکار همه‌ی رسانه‌های امروزی است.  شاید بپرسید که اشکال این روند چیست؟ اشکال اصلی این است که ما به صورت ناخودآگاه وارد این جریان کسب‌وکاری می‌شویم، وقت‌مان را که ارزشمندترین سرمایه‌ی ماست مصرف می‌کنیم، و به‌جای آن‌که نیازهای واقعی‌مان رفع شوند صرفا به دنبال ماشین‌های هدایت‌گر از صفحه‌ای به صفحه‌ی دیگر و از ویدئویی به ویدئوی دیگر #هدایت می‌شویم! هریس برای رهایی از این معضل عصر جدید سه تغییر را ضروری می‌داند:

1️⃣ خودآگاهی: درباره‌ی خودمان این را بدانیم که ممکن است به‌صورت ناخودآگاه تمایلات‌ و تصمیمات‌مان جهت‌دهی ‌شوند. این آگاهی (سواد رسانه‌ای) به ما کمک می‌کند که بهتر و هدفمندتر از رسانه‌ها استفاده کنیم. 

2️⃣ مطالبه‌ی شفافیت: سعی کنیم و این را مطالبه کنیم که سازوکار عملکرد تکنولوژی‌های نو و کسب‌وکارهای مبتنی بر آن‌ها (مثلا آگهی‌های تبلیغاتی که حجم اعظم گردش مالی را به خود اختصاص می‌دهند) شفاف شود. اگر بدانیم که رسانه‌های جدید چگونه ما را تحلیل می‌کنند، و چگونه کسب درآمد می‌کنند، الگوی مصرف‌مان تغییر خواهد کرد. 

3️⃣ تحول در طراحی: معیار طراحی‌ را -در طراحی رسانه، پلت‌فرم و کسب‌وکار- به جای جلب توجه بیشتر و گرفتن زمان بیشتر از کاربر، بر این مبنا قرار دهیم که بیشترین فایده را به کاربر برسانیم و نیازهای واقعی او را رفع کنیم. برای مثال اگر انبوه مسیرهای خودکاری که در رسانه‌های امروزی طراحی شده تبدیل به مسیرهای انتخابی شود، کاربر می‌تواند آن‌چه را مناسب نیاز خود تشخیص می‌دهد انتخاب کند. 

ویدئوی هریس را با عنوان «ترفندهای دستکاری ذهنی که شرکت‌ها برای جلب توجه شما به کار می‌برند» از اینجا تماشا کنید:

https://t.me/TEDPersianSubtitle/531

▪️ پی‌نوشت: 

شاید این معضل معضلِ امروز کشور ما نباشد، ولی بیخ گوش ماست. چرخی در همین شهر تهران بزنید و ببینید چه رقابتی بین «شاتل‌لند» و «آیو» و «فیلیمو» و سایرین درگرفته برای #جلب_توجه من و شما و این‌که "بیایید و فیلم‌های دلخواهتان را اینجا ببینید!". ببینید چه رقابتی بین «ایرانسل» و «همراه اول» و «رایتل» و سایرین درگرفته برای #جلب_توجه من و شما و هزار و یک پیشنهادی که از درودیوار شهر و پیامک‌های تبلیغاتی و صداوسیما به ما می‌رسد برای مصرف بیشتر اینترنت و بیشتر صحبت کردن با موبایل و بیشتر پیامک زدن و بیشتر و بیشتر اسیر شدن... این روند به صورت تصاعدی رشد می‌کند، و متاسفانه هیچ راهبرد جایگزینی در ذهن مسئولین امر وجود ندارد؛ جالب اینکه عاقلانِ ما کسانی هستند که در این رود خروشان و موج فزاینده تلاش می‌کنند تا به سرعت بیشتری برسند و از بقیه عقب نمانند! (به لیست مالکان اپراتورها و پلت‌فرم‌هایی که نام بردم نگاه کنید: http://l1l.ir/2q61) 

و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

#مخاطب #رسانه #دنیای_امروز_ما #TED

@Banizy2


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۹۶ ، ۰۶:۱۹

برجام پاره شده، آتش بیاورید

▪️ گروهی معتقدند که نباید به شاخ‌وشانه کشیدن‌های #ترامپ ترتیب اثر داد؛ هرچند انتهای این مسیر مشخص است، ولی باید به مکانیزم‌های تعبیه شده پایبند بود و منتظر نشست تا کنگره و آژانس و کمیته‌های داوری ۵+۱ در مورد پایبندی ایران به برجام و ادعاهای آمریکا (جالب نیست؟ او تحریم می‌کند و مدعی هم اوست!) اعلام نظر کنند و بعد، ما #تصمیمات_لازم را خواهیم گرفت! دزد آمده، وسایلمان را بار زده و‌ برده، فحشمان هم داده، و ما منتظریم تا شکایتش در سامانه مرکزی دزدها اعلام وصول شود تا برویم برای پیگیری. جالب نیست؟

...

▫️ به تفسیر این آیه‌ی شریفه در #المیزان توجه بفرمایید:

وَ إِمَّا تَخَافَنَّ مِن قَوْمٍ خِیَانَةً فَانبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَىٰ سَوَاءٍ إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْخَائِنِینَ. (انفال:۵۸)

ﻣﻌﻨﺎﻯ ﺁﻳﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ: ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﻗﻮﻣﻰ ﻛﻪ ﻣﻴﺎﻥ ﺗﻮ ﻭ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻋﻬﺪﻯ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﮔﺸﺘﻪ ﺗﺮﺳﻴﺪﻯ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻋﻬﺪﺕ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺸﻜﻨﻨﺪ، ﻭ ﺗﺮﺳﺖ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﻳﺪﻯ ﺁﺛﺎﺭ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻇﻬﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﺗﻮ ﻧﻴﺰ ﻋﻬﺪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﻴﻨﺪﺍﺯ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻟﻐﻮ ﻛﻦ، ﻭ ﻟﻐﻮﻳﺖ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﻋﻠﺎم ﻫﻢ  ﺑﻜﻦ ﺗﺎ ﺷﻤﺎ ﻭ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺷﻜﺴﺘﻦ ﻋﻬﺪ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻫﻢ ﺷﻮﻳﺪ، ﻭ ﻳﺎ ﺗﺎ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺗﻮ ﺩﺭ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻣﺴﺘﻮﻯ ﻭ ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﺷﻮﻯ، ﭼﻮﻥ ﺍﻳﻦ ﺧﻮﺩ ﺍﺯ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺑﻪ ﻣﺜﻞ ﻛﻨﻰ، ﭼﻮﻥ ﺍﮔﺮ ﺑﺪﻭﻥ ﺍﻋﻠﺎم ﻗﺒﻠﻰ ﺑﺎ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺟﻨﮓ ﺩﺭﺁﻳﻰ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﮔﻔﺖ ﻛﻪ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻛﺮﺩﻩ، ﻭ ﺧﺪﺍ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻛﺎﺭﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﺭﺩ.

ﻭ ﺧﻠﺎﺻﻪ، ﺍﻳﻦ ﺩﻭ ﺁﻳﻪ ﺩﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺍﻟﻬﻰ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﻗﺘﺎﻝ ﺑﺎ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻋﻬﺪ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ، ﻭ ﻋﻬﺪ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺷﻜﻨﻨﺪ، ﻭ ﻳﺎ ﺗﺮﺱ ﺍﻳﻦ ﻫﺴﺖ ﻛﻪ ﺑﺸﻜﻨﻨﺪ. ﭘﺲ ﺍﮔﺮ ﺩﺍﺭﻧﺪﮔﺎﻥ ﻋﻬﺪ ﺍﺯ ﻛﻔﺎﺭ ﺑﺮ ﻋﻬﺪ ﺧﻮﺩ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺑﺎﺭ ﺑﺸﻜﻨﻨﺪ ﺑﺮ ﻭﻟﻰ ﺍﻣﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣﻘﺎﺗﻠﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﺖ ﮔﻴﺮﻯ ﻛﻨﺪ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺗﺮﺱ ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺸﻜﻨﻨﺪ ﻭ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻧﻰ ﺑﻪ ﻋﻬﺪ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻭ ﻧﻴﺰ ﻟﻐﻮﻳﺖ ﻋﻬﺪ ﺭﺍ ﺍﻋﻠﺎم ﻧﻤﻮﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺑﻪ ﻗﺘﺎﻝ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﺩ، ﻭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﻋﻠﺎم ﻟﻐﻮﻳﺖ ﺁﻥ ﻣﺒﺎﺩﺭﺕ ﺑﻪ ﻗﺘﺎﻝ ﻧﻜﻨﺪ ﭼﻪ ﺍﻳﻦ ﺧﻮﺩ ﻳﻚ ﻧﺤﻮﻩ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﻋﻬﺪ ﺑﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺸﻜﺴﺘﻪ ﻭ ﺗﺮﺱ ﺍﻳﻦ ﻫﻢ ﻛﻪ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻛﻨﻨﺪ ﺩﺭ ﺑﻴﻦ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻭﺍﺟﺐ ﺍﺳﺖ ﻋﻬﺪﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺍﺣﺘﺮﺍم ﻛﻨﻨﺪ، ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻯ ﺗﻌﺎﻟﻰ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ:" ﻓﺎﺗﻤﻮﺍ ﺍﻟﻴﻬﻢ ﻋﻬﺪﻫﻢ ﺍﻟﻰ  ﻣﺪﺗﻬﻢ"  ﻭ ﻧﻴﺰ ﻣﻰ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ:" ﺍﻭﻓﻮﺍ ﺑﺎﻟﻌﻘﻮﺩ".

▫️پی‌نوشت: 

هفته‌ی پیش آقای روحانی با استناد به این آیه‌ی شریفه: الَّذِینَ عَاهَدتَّ مِنْهُمْ ثُمَّ یَنقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِی کُلِّ مَرَّةٍ وَ هُمْ لَا یَتَّقُونَ (انفال:۵۶)، در صدد توجیه خطای راهبردی خود در #برجام (اعتماد به دشمن) برآمدند‌. حرفی نیست، فقط ای کاش دو آیه جلوتر بیایند و دستور مقابله با نقض عهد را هم بشنوند.

#برجام #المیزان #برداشت_از_قرآن

@Banizy2

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مهر ۹۶ ، ۰۶:۳۶

حکم برجام روشن است، نیست؟!

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ مهر ۹۶ ، ۰۶:۳۸

باسم حق..

مسیر صلاح ازین سه می گذرد:

کمی خواب، خوراک و سخن

@Mmdadman

https://t.me/maktab_e_roohollah


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ مهر ۹۶ ، ۰۶:۴۵

همراه با چه آدم‌هایی می‌توان به جنگ رفت؟‎

دوست عزیزم smh، مطلبی در صفحه‌ی اینستاگرام خود منتشر کرده که به یادداشت صدونودودوم کجانامک (۶۳ مهارت پیش‌برنده در کارهای فرهنگی) مرتبط است و با توجه تجربیات ایشان در کارهای مختلف فرهنگی نکات معتبر و ارزشمندی دارد: 👇🏻

https://www.instagram.com/p/BZ9lK0QFNTP/

—-

همراه با چه آدم‌هایی می‌توان به جنگ رفت؟

پاسخ این پرسش به خیلی چیزها بستگی دارد: حوزه کسب‌وکار، ساختار کاری، نوع خروجی، میزان محدودیت‌ها و...

با این حال بعضی ویژگی‌ها و خصلت‌ها و توانمندی‌ها برای آدم‌های جنگی ضروری است، لاقل به‌نظر من.

🔸مسئولیت‌پذیر

بشود کاری را به فرد سپرد و اطمینان داشت که برای انجام آن به بهترین شکل، در حد وسع تلاش می‌کند

🔹خاکی

افتاده و خاکی باشد، اهل ادا و تشریفات نباشد، نگران غبارآلوده شدن دامنش نباشد، یک‌جورهایی هیئتی باشد

🔸بالانشین نباشد

موقع نیاز، فارغ از آنچه وظیفه‌اش است، بیاید و به بقیه کمک کند؛ موقع تلاش بقیه، مثل مدیرهای بی‌عار و احمق نایستد و جان کندن بقیه را تماشا کند

🔹تعامل‌پذیر

هنگام کار و نیاز در دسترس باشد، آسوده‌خاطر بشود با او حرف زد، نسبتا خوش‌اخلاق باشد نه نمونه عینی برج زهرمار.

🔸یادگیرنده

با یک یا دو بار آموزش، کار یا فرآیندی را یاد بگیرد و خودش بتواند انجام دهد؛ وگرنه به‌جای هربار توضیح برای او، بهتر است خودتان کار را انجام دهید.

🔹خود انگیخته

وقتی کاری باید انجام شود، یا مشکلی پدید می‌آید، خودش بلند شود و کار را انجام دهد و موضوع را رفع و رجوع کند، و نیاز به هزار بار خواهش و دعوا نباشد

🔸توانمندی حل مسئله

وقتی با مسئله یا مشکل یا چندراهی‌ای روبرو می‌شود، بتواند شرایط را بسنجند، بهترین راه‌حل را پیدا کند، آن را به‌کار بگیرد و مشکل‌گشایی کنی.

🔹ارزیابی‌پذیر

پیش از ورود به کاری و در حین آن، معلوم باشد در قبال آن چه شیوه‌ای درپیش گرفته و چه‌کار می‌خواهد انجام دهد؛ و درباره آن داده‌های درست، به‌موقع و غیرشفاهی بدهد

🔸تکلیفش مشخص باشد

وظیفه‌ای که برعهده گرفته را، با تمام سختی‌های آن، پذیرفته باشد و با اکراه و اجبار وارد کار نشده باشد.

🔹مرد باشد؟

نمی‌دانم، شاید جنگ چهره زنانه نداشته باشد

🔸مؤمن

تعارف که نداریم، صادق و امین باشد، در حفظ تقوا و عمل به واجبات بکوشد، و از ملاهی و مناهی و منکرات بپرهیزد

این یادداشت هشتمین قسمت از مجموعه یادداشت‌هایی است که تحت عنوان «کسب‌وکار (و زندگی) در زمان جنگ و صلح» در این صفحه‌ی اینستاگرام منتشر شده است؛ ببینید:

https://www.instagram.com/smh_box/

#فرهنگ_کار

@Banizy2


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ مهر ۹۶ ، ۰۶:۴۱

قورباغه‌ها به تدریج می‌پزند

🔹 پرده اول: اتفاقات و روندها

ذهن ما به #اتفاقات گره خورده است. مدام به دنبال اتفاقات مثبتی می‌گردیم که زندگی ما را بهتر کنند و یا دلهره داریم که نکند به اتفاقات ترسناک دچار شویم. در حالی که تاثیر #روندها در زندگی ما کمتر از اتفاقات نیست. به واقع در نمودار زندگی، خطوط اصلی را روندها می‌سازند. اتفاقات صرفا چند نقطه‌ی محدود در نمودار زندگی ما هستند و ثمره‌ی روندها. اصلا بگذارید صریح‌تر بگویم: اتفاقات (نقاط عطف) در بسیاری از موارد خیالی‌اند و ساخته‌ی ذهن ما. ما دوست داریم که قبولی در دانشگاه، ازدواج، ارتقای شغلی، سفر به فلان‌جا و آشنایی با فلانی را نقطه‌ی عطف زندگی ببینیم و دستاوردها و شکست‌هایمان را به آن‌ها نسبت دهیم، در حالی که در بسیاری از موارد این نقاط عطف خیالی‌اند و زندگی با قدرت تمام به مسیر قدیمی خود ادامه می‌دهد. تغییرات نه در پی اتفاقات، که در گذر زمان معنا می‌یابند و ما متوجه نیستیم. 

با #عینک روندها که به زندگی نگاه کنی، کارَت می‌شود تلاش و احتراز دائم؛ دائما تلاش می‌کنی برای پیشرفت، ارتقای کیفیت، خلوص نیت، کنار گذاشتن بدی‌ها و یادگیری، و دائما احتراز می‌کنی از این که فریب دنیا را بخوری، هدف را گم کنی، سست شوی و ... . ولی وقتی با عینک اتفاقات به زندگی نگاه کنی، نتیجه می‌شود #انتظار_منفی و غفلت؛ یعنی به جای اقدام و تلاش منتظر می‌مانی که مرغ سعادت سربرسد و فلان اتفاق خوشایند زندگی تو را جابجا کند و حتی نمی‌توانی از داشته‌هایت لذت ببری، چون انتظار روزی را می‌کشی که در آن همه‌چیز خوب و ردیف است -و حال آن‌که آن روز در دنیا وجود ندارد!-. و دچار غفلت می‌شوی چون گمان میکنی که سقوط یک اتفاق است و مرگ یک حادثه و فتنه یعنی زنگ خانه‌ات را می‌زنند و می‌گویند بیا برویم به جنگ خوبی‌ها! در حالی که همین زندگی روزمره‌ی ما محل آزمایش است و تکلیف‌ خوب و بدمان در لابلای همین اقدامات و تصمیم‌های کوچک و بزرگ معلوم می‌شود. 

🔸 پرده دوم: اقتصاد مقاومتی و برجام

حالا بیاید یک مثال عینی را با این دو عینک نگاه کنیم. کشور ما چند سالی‌ست که با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده است و حالا این را هم مسئولین مملکتی می‌فهمند و هم مردم لمس می‌کنند. آن‌ها که با عینک روندها به این ماجرا نگاه می‌کنند، اولین کارشان آسیب‌شناسی است که چرا به این روز افتادیم؟: #اقتصاد_نفتی. به دنبال راه درمان می‌روند و می‌دانند که بیماری چندده ساله را به سرعت نمی‌توان علاج کرد؛ باید راهی جست اساسی و بلندمدت و بر آن پافشاری کرد. می‌دانند که برای حل این معضل جراحی‌های اساسی نیاز است و باید درد این جراحی‌ها را تحمل کرد: اصلاح نظام بانکی، الگوی مصرف، سیستم دولتی، مفاسد اقتصادی و ... . می‌دانند که برای رهایی از وابستگی به نفت نباید به دام وابستگی دیگری بیفتیم و از همین رو نسخه‌ای داخلی و بدون وابستگی پیشنهاد می‌کنند: #اقتصاد_مقاومتی. اما آن‌هایی که ماجرا را بر محور اتفاقات تحلیل می‌کنند، مشکل را ناشی از اقدامات خاص و مواضع خاص و نفرات خاص می‌دانند. لاجرم ادعا می‌کنند که کلید حل همه‌ی مشکلات را دارند؛ نسخه‌های ۱۰۰ روزه می‌پیچند و مدعی‌ می‌شوند که مرگ و زندگی و آب خوردن ما در گرو این نسخه‌هاست و البته نسخه‌هایشان شفای هیچ دردی نیست -اگر نکشد-. 

به هر حال #برجام تصویب می‌شود. آن‌هایی که عینک روندها را به چشم دارند، سابقه‌ی بدعهدی طرف مقابل را می‌بینند و می‌دانند که نقض برجام یک اتفاق نیست، روندی است که از ماه‌های اول شروع شده و آن‌قدر ادامه می‌یابد تا اثری از برجام نباشد و البته هر بار با تفسیری آن را رفو می‌کنند. اما آن‌هایی که با عینک اتفاقات اجرای برجام را دنبال می‌کنند، هنوز منتظرند تا تحریم‌ها رفع شود و هنوز فکر می‌کنند که این امام‌زاده شفا می‌دهد، و منتظرند. هنوز باور ندارند که #آمریکا برجام را نقض کرده و می‌کند و به خودشان دل‌داری می‌دهند که تا نقض فاحش برجام (آن اتفاقی که هیچ وقت رخ نمی‌دهد) فاصله زیاد است. مثل اینان مَثل همان قورباغه‌ایست که به تدریج در آب جوش پخت و نفهمید. 

#برجام #روندها #عینک

@Banizy2

http://l1l.ir/2ncd





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ مهر ۹۶ ، ۰۶:۴۸

‌‏۶۳ مهارت پیش‌برنده در کارهای فرهنگی

📷 http://l1l.ir/2mq3 

در ادامه‌ی مباحثی که در مورد #فرهنگ_کار مطرح شد، داشتم با خودم فکر می‌کردم که چه مهارت‌هایی برای موفقیت در کار (انجام کار خوب و کیفی) نیاز است؟ آنچه در ذهن داشتم و تا کنون تجربه کرده‌ام را لیست کردم و شد چنین لیستی:

  1. نه گفتن

  2. خطِ خوش!

  3. درست‌نویسی

  4. جستجوی اینترنتی

  5. ترجمه

  6. استفاده از قدرت تمثیل

  7. لبخند زدن

  8. برقراری ارتباط تلفنی موثر

  9. توانایی ارتباط با شخصیت‌های متنوع و اقشار گوناگون

  10. برقراری ارتباط میان دیگران

  11. رهبری کردن (Leadership)

  12. پیروی کردن (Followership)

  13. انجام کار گروهی

  14. توسعه‌ی ایده‌ی دیگران

  15. استفاده موثر از پاورپوینت

  16. استفاده موثر از تخته وایت‌برد

 ‏ 17. Word

 ‏ 18. Excel

 ‏ 19. Photoshop

  20. عکاسی

  21. ترسیم نقشه‌ی ذهنی (نرم افزار)

  22. طراحی مفهومی

  23. طراحی شماتیک

  24. مدل‌سازی

  25. تولید اینفوگراف

  26. تولید عکس‌نوشت

  27. خلاصه‌نویسی

  28. صبر و استقامت

  29. پیگیری کردن و استمرار در کار

  30. رعایت پیوستگی

  31. شب‌بیداری!

  32. انجام کار تحت فشار

  33. انجام کار شناور و نامتعین

  34. نوشتن

  35. کتاب‌خوانی

  36. فیلم‌بینی

  37. تمرکز کردن

  38. توجه به جزئیات

  39. مستندسازی

  40. دسته‌بندی و اِفراز

  41. خرد کردن کارها (WBS)

  42. سازماندهی

  43. گزارش‌نویسی

  44. مدیریت احساسات و گذر از سلیقه‌ها 

  45. کار با آمار

  46. قدرت تخمین و برآورد (مالی، زمانی، ...)

  47. تقسیم کار

  48. تعریف پروژه‌های واسط

  49. گیرایی از محیط

  50. نقدپذیری

  51. تفکر انتقادی

  52. خوب نقد کردن

  53. خوب گوش دادن

  54. اولویت‌بندی

  55. تصمیم‌گیری

  56. خطرپذیری

  57. صراحت

  58. فهمیدن دیگران

  59. هم‌دلی (همراهی کردن با احساسات دیگران)

  60. مدیریت زمان

  61. نظم

  62. استفاده از تقویم

  63. خوش‌بینی!

🔹 اما چند نکته‌ی توضیحی:

1️⃣طبیعتا این لیست محدود به تجربیات من است و با مشارکت شما و صرف وقتِ بیشتر می‌شود آن را توسعه داد و موارد دیگری را هم اضافه کرد. اگر تمایل داشتید مواردی که جا افتاده‌اند را برایم بفرستید: @Banizy

2️⃣ این لیست به صورت خام (بدون اولویت‌بندی و بدون دسته‌بندی و بدون توضیح) آماده شده. می‌دانم که موارد یکسان نیستند و بعضا جنس دانشی، بینشی یا گرایشی پررنگ‌تری دارند؛ ولی سعی من بر این بوده که به مهارت‌ها (یعنی آموختنی‌هایی که صرفا نظری نیستند) بپردازم و معتقدم موارد ذکر شده حتما بُعد مهارتی دارند.

3️⃣ توجه من به مهارت‌هایی بوده است که در "کارهای فرهنگی" موثرند؛ هر چند بسیاری از آن‌ها قابلیت تعمیم به حوزه‌های کاری دیگر را دارند. همچنین سعی کرده‌ام بیشتر به جنبه‌هایی بپردازم که در نظام آموزشی ما (مدارس و دانشگاه‌ها) مغفولند و ابتدائا کسی سراغ یادگیری آن‌ها نمی‌رود.

▫️ مرتبط: 

«امکان» دارد!: https://t.me/Banizy2/175‏

#فرهنگ_کار #دانشگاه

@Banizy2


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ مهر ۹۶ ، ۱۱:۰۶

حسرت...

حاج قاسم سلیمانی در آغوش رهبر انقلاب، در پایان مراسم عزاداری شب تاسوعا:: ۹۶/۷/۷

@Banizy2


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ مهر ۹۶ ، ۱۱:۳۴

🔹بر مدار حسین

«اگر براده‌ی آهن با خاک مخلوط شود و شما بخواهید آن دو را از هم جدا کنید آهنربا می‌آورید. براده‌های آهن به آهنربا می‌چسبد و خاک‌ها برجای خود می‌ماند. خدا هم رباینده‌ای است که پاک‌ها را می‌رباید. آدم‌های خالص و خوب، اطراف ولی خدا جمع می‌شوند. همچنان که برای جداکردن آهن از کاه، از آهن‌ربا و کهربا استفاده می‌شود، خداوند هم برای امتحان مردم، امام حسین علیه‌السلام را قطب قرار داده است تا همه‌ی آخرتی‌ها و خدایی‌ها دور او جمع شوند. یزید آن زمان و اسرائیل امروز را نیز کهربا قرار داده است تا دنیاپرست‌ها از هر قبیله و امتی که باشند، دور آن‌ها جمع شوند. خداوند مردم را این‌چنین از همدیگر جدا می‌کند.»

آیت الله حائری شیرازی،

آیینه تمام‌نما، ص ۲۴

#عاشورا

@Banizy2

http://l1l.ir/2lfi


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ مهر ۹۶ ، ۱۱:۲۵

‎از باقری بیاموز

📷 http://l1l.ir/2k3k

🔹

روی مقوله‌ی اطلاعات بسیار تمرکز داشت و آن را مهمتر از مسائل دیگر می‌دانست و می‌گفت: «تا زمانی که ما دشمن رو نشناسیم، اقدامات‌مون کوره و اقدام کور به نتیجه نمی‌رسه، بایستی دشمن رو خوب بشناسیم.» وقتی نیروهای مردمی با آن شور و حال انقلابی وارد جبهه می‌شدند، او از بین آنها افراد با استعداد را پیدا می‌کرد و بعد آنان را توجیه می‌کرد و می‌گفت: «اگر شما فعالیت اطلاعاتی بکنین، ارزشش بیشتر از اینه که به عنوان تک‌تیرانداز عادی، وارد خط مقدم جبهه بشین و کنار سایر رزمنده‌ها بجنگین، شما بیایین همراه با جنگ، کار اطلاعاتی بکنین تا بتونیم دشمن رو بشناسیم و نقاط ضعفش رو کشف کنیم. بعد، از اون نقاط ضعف استفاده کرده و ضربات کاری به دشمن وارد کنیم. اگه ما صرفاً توی خط مقدم، پیشونی به پیشونی دشمن بذاریم و جنگ مستقیم بکنیم، با توجه به استعداد بالای دشمن و تجهیزات زیادی که داره و کمکهای زیادی هم که دنیا به اون‌ها می‌کنه، نمی‌تونیم موفق بشیم. ما باید اول، نقاط ضعف دشمن رو کشف کنیم، بعد اقدام کنیم. تازه، بعد از اون باید سعی کنیم، از دشمن اسیر یا یه برگه سند بگیریم و تجهیزات دشمن رو غنیمت بگیریم، تا بدونیم دشمن چه امکاناتی داره. سعی کنین بیشترین اطلاعات رو از دشمن بگیرین. ما بایست بتونیم یه لشکر دشمن رو محاصره کرده و منهدم کنیم و طوری پیش بریم که کل ارتش عراق رو از بین ببریم، نه این که فقط اون دسته نیرو و یا اون یه رزمنده دشمن که توی سنگر می‌جنگه رو هدف قرار بدیم.»

نقل از محمد باقری (برادر شهید)

از کتابِ «من اینجا می‌مانم»، خاطراتی از شهید غلام‌حسین افشردی، به کوشش علی اکبری، ص ۸۵

🔹

شهید #حسن_باقری سرآمد جوانان رشد کرده در فضای انقلاب و جنگ و الگوی کم‌نظیری برای نسل‌های سوم و چهارم انقلاب است. باقری جوان که پیش‌تر در حرفه‌ی روزنامه‌نگاری مشغول به فعالیت بود با شروع جنگ راهی جبهه‌های نبرد شد و به شناسایی مواضع دشمن و ثبت گزارش‌های فنی از وضعیت جبهه‌ها پرداخت و خیلی زود در مقام مسئول اطلاعات-عملیات جبهه‌های جنوب کشور ظاهر شد. از بارزترین ویژگی‌های حسن باقری که او را به ‌‌چهره‌ای ممتاز بدل ساخته است،‌ نبوغ در طراحی عملیات‌ است و این طراحی‌ها نیز مدیون قدرت اطلاعاتی و تکیه‌ی او بر عملیات شناسایی است. تسلط شهید باقری بر جزئیات صحنه نبرد و تحولات جبهه به‌قدری بود که در جلسات گفتگو و بحث با فرماندهان پرسابقه‌ی ارتش -که به صورت طبیعی سپاه و سپاهی‌ها را در نبرد نظامی قبول نداشتند- همه را قانع می‌کرد و طرح خود را جا می‌انداخت.


جوانانی‌ که امروز قدم به عرصه جنگ‌ نرم‌ گذاشته‌اند و شهید باقری را الگوی خود قرار داده‌اند، باید این‌جنبه ‌از شخصیت این‌ شهید عزیز را در نظر داشته باشند و در نبرد فرهنگی‌ خود مقوله‌ی شناسایی را جدی بگیرند. البته در عرصه‌ی فرهنگ شناسایی محدود به رصد برنامه یا نقاط ضعف دشمن نیست و ابعاد دیگری نیز دارد:

- شناخت ظرفیت‌های خودی و‌ محلی

- شناخت‌ مخاطب و مسائل او

 - شناخت زمان و موقعیت نبرد فرهنگی

- و ...

عملیات‌های فرهنگی ما بایستی مبتنی بر کار کارشناسی دقیق و فنی و طرح‌های فکرشده باشد. در این صورت خروجی همان‌چیزی خواهد شد که رهبر انقلاب از آن به کارِ فرهنگی تمیز تعبیر کردند، ان شا الله.

🔵 مرتبط 👈🏻 سپاه جدید و ارتش جدید: https://t.me/Banizy2/169

#فرهنگ_کار #شهید_باقری

@Banizy2


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مهر ۹۶ ، ۱۱:۳۸