کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

قورباغه ها به تدریج می پرند

شنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۰۶:۴۸ ق.ظ

قورباغه‌ها به تدریج می‌پزند

🔹 پرده اول: اتفاقات و روندها

ذهن ما به #اتفاقات گره خورده است. مدام به دنبال اتفاقات مثبتی می‌گردیم که زندگی ما را بهتر کنند و یا دلهره داریم که نکند به اتفاقات ترسناک دچار شویم. در حالی که تاثیر #روندها در زندگی ما کمتر از اتفاقات نیست. به واقع در نمودار زندگی، خطوط اصلی را روندها می‌سازند. اتفاقات صرفا چند نقطه‌ی محدود در نمودار زندگی ما هستند و ثمره‌ی روندها. اصلا بگذارید صریح‌تر بگویم: اتفاقات (نقاط عطف) در بسیاری از موارد خیالی‌اند و ساخته‌ی ذهن ما. ما دوست داریم که قبولی در دانشگاه، ازدواج، ارتقای شغلی، سفر به فلان‌جا و آشنایی با فلانی را نقطه‌ی عطف زندگی ببینیم و دستاوردها و شکست‌هایمان را به آن‌ها نسبت دهیم، در حالی که در بسیاری از موارد این نقاط عطف خیالی‌اند و زندگی با قدرت تمام به مسیر قدیمی خود ادامه می‌دهد. تغییرات نه در پی اتفاقات، که در گذر زمان معنا می‌یابند و ما متوجه نیستیم. 

با #عینک روندها که به زندگی نگاه کنی، کارَت می‌شود تلاش و احتراز دائم؛ دائما تلاش می‌کنی برای پیشرفت، ارتقای کیفیت، خلوص نیت، کنار گذاشتن بدی‌ها و یادگیری، و دائما احتراز می‌کنی از این که فریب دنیا را بخوری، هدف را گم کنی، سست شوی و ... . ولی وقتی با عینک اتفاقات به زندگی نگاه کنی، نتیجه می‌شود #انتظار_منفی و غفلت؛ یعنی به جای اقدام و تلاش منتظر می‌مانی که مرغ سعادت سربرسد و فلان اتفاق خوشایند زندگی تو را جابجا کند و حتی نمی‌توانی از داشته‌هایت لذت ببری، چون انتظار روزی را می‌کشی که در آن همه‌چیز خوب و ردیف است -و حال آن‌که آن روز در دنیا وجود ندارد!-. و دچار غفلت می‌شوی چون گمان میکنی که سقوط یک اتفاق است و مرگ یک حادثه و فتنه یعنی زنگ خانه‌ات را می‌زنند و می‌گویند بیا برویم به جنگ خوبی‌ها! در حالی که همین زندگی روزمره‌ی ما محل آزمایش است و تکلیف‌ خوب و بدمان در لابلای همین اقدامات و تصمیم‌های کوچک و بزرگ معلوم می‌شود. 

🔸 پرده دوم: اقتصاد مقاومتی و برجام

حالا بیاید یک مثال عینی را با این دو عینک نگاه کنیم. کشور ما چند سالی‌ست که با چالش‌های جدی اقتصادی مواجه شده است و حالا این را هم مسئولین مملکتی می‌فهمند و هم مردم لمس می‌کنند. آن‌ها که با عینک روندها به این ماجرا نگاه می‌کنند، اولین کارشان آسیب‌شناسی است که چرا به این روز افتادیم؟: #اقتصاد_نفتی. به دنبال راه درمان می‌روند و می‌دانند که بیماری چندده ساله را به سرعت نمی‌توان علاج کرد؛ باید راهی جست اساسی و بلندمدت و بر آن پافشاری کرد. می‌دانند که برای حل این معضل جراحی‌های اساسی نیاز است و باید درد این جراحی‌ها را تحمل کرد: اصلاح نظام بانکی، الگوی مصرف، سیستم دولتی، مفاسد اقتصادی و ... . می‌دانند که برای رهایی از وابستگی به نفت نباید به دام وابستگی دیگری بیفتیم و از همین رو نسخه‌ای داخلی و بدون وابستگی پیشنهاد می‌کنند: #اقتصاد_مقاومتی. اما آن‌هایی که ماجرا را بر محور اتفاقات تحلیل می‌کنند، مشکل را ناشی از اقدامات خاص و مواضع خاص و نفرات خاص می‌دانند. لاجرم ادعا می‌کنند که کلید حل همه‌ی مشکلات را دارند؛ نسخه‌های ۱۰۰ روزه می‌پیچند و مدعی‌ می‌شوند که مرگ و زندگی و آب خوردن ما در گرو این نسخه‌هاست و البته نسخه‌هایشان شفای هیچ دردی نیست -اگر نکشد-. 

به هر حال #برجام تصویب می‌شود. آن‌هایی که عینک روندها را به چشم دارند، سابقه‌ی بدعهدی طرف مقابل را می‌بینند و می‌دانند که نقض برجام یک اتفاق نیست، روندی است که از ماه‌های اول شروع شده و آن‌قدر ادامه می‌یابد تا اثری از برجام نباشد و البته هر بار با تفسیری آن را رفو می‌کنند. اما آن‌هایی که با عینک اتفاقات اجرای برجام را دنبال می‌کنند، هنوز منتظرند تا تحریم‌ها رفع شود و هنوز فکر می‌کنند که این امام‌زاده شفا می‌دهد، و منتظرند. هنوز باور ندارند که #آمریکا برجام را نقض کرده و می‌کند و به خودشان دل‌داری می‌دهند که تا نقض فاحش برجام (آن اتفاقی که هیچ وقت رخ نمی‌دهد) فاصله زیاد است. مثل اینان مَثل همان قورباغه‌ایست که به تدریج در آب جوش پخت و نفهمید. 

#برجام #روندها #عینک

@Banizy2

http://l1l.ir/2ncd





موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۷/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی