کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

۴ مطلب در آذر ۱۳۸۷ ثبت شده است

 یکی از چیزهایی که از این وبلاگ می خواهم، دیدن موضوعات از زاویه ی شماست، و آشنایی با طرز فکر و نگاه شما. همچنین، اگر در مورد آنچه این جا مطرح می شود-چه از طرف من، و چه دیگران- اطلاعاتِ به درد بخوری دارید، دوست دارم که بشنوم؛ و از معرفی آدم، کتاب، سایت، مقاله و هر آنچه که به باز شدن فضا و دید کمک کند استقبال می کنم.

اما در مورد بحث سیاسی؛ اطلاعات خودم را در حدی نمی بینم که بخواهم چیزی بنویسم و بحث کنم، و فعلاً ترجیح می دهم که به دیدن نظرات و آراء مختلف، و بحث های روشن و موردی بپردازم. اگر به پیوندهایی که این کنار گذاشته ام هم نگاه کنید، می بینید که همه اش حول محور هاشمی رفسنجانی می چرخد. برایم جالب است. هاشمی کسی است که اگر در بین فعالین ِ بازمانده از انقلاب نفر اول نباشد، دوم است؛ و حالا بچه های هم سن و سال من که نه امام را دیده اند و نه انقلاب را، آرمان های امام و انقلاب را برایش داد می زنند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ آذر ۸۷ ، ۱۷:۰۳

صحبت های آقای تقوی(استاد گروه فلسفه ی علم) را گوش می دادم. در خلال بحث، بحثی مطرح شد در باب معرفت، و اینکه آیا کسب ِ علوم مختلف به معرفت ما اضافه می کند یا نه؟ از قول افلاطون نقل شد که: "معرفت، باور ِ صادق ِ موجه است." باوری که بتوان برای آن وجهی اقامه کرد تا مردم قانع شوند. و این انحراف بزرگی است در طول تاریخ.( آقای تقوی اضافه می کند که: البته، اگر فهمی که از حرف افلاطون ارائه می کنم درست باشد!) این که آدمی به دنبال معرفتی باشد که بتواند برای همگان توجیهش کند، انحراف است. معارفی وجود دارند که تو نمی توانی برای عموم وجیه و عینی(objective) اش کنی. در نگاه دینی این معرفت خیلی برجسته است، در حالی که در نگاه امروزی اصلاً چنین چیزی نمی بینیم. اینکه ما به دنبال ارائه ی فرمول و راه عینی هستیم متاثر از این نگاه است(مربوط به بحث جلسه). یک فرق جالبی بین فیلسوف و پیامبر وجود دارد؛ فیلسوف به دنبال دانشی است که مردم را اقناع کند، لذا ابزارش هم در همین محدوده است. وقتی هدف ما پایین و محدود باشد، به فکر پرواز و ابزارش نمی افتیم، و کارمان در حوزه ی کلام و استدلال کلامی می ماند. اما اگر به دنبال چیزی باشیم که لزوماً هم مردم نفهمند، ممکن است ابزارش هم دانش دیگری باشد و از جنس دیگری. پیامبر چیزهایی می بیند که ما نمی فهمیم. نمی توانیم بفهمیم که در مُخ اش چه می گذرد.

...

نهایتاً: از همین رو ابزار پیامبران اخلاق است، ولی فیلسوفان استدلال اقامه می کنند.


 

مرتبط: عجز


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۸۷ ، ۱۷:۰۴

"به عقیدی ما، بشر یک میلیون اشتباه ندارد، بلکه تنها و تنها، یک اشتباه مرتکب شده است و آن این است که‌: هدف و ایده‌آل زندگی‌ِ خود را نمی‌داند."  

  علامه ی جعفری/ نقل از فارس

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ آذر ۸۷ ، ۱۷:۰۵

هاشمی

به بهانه‌ی حضور و سخنرانی آقای هاشمی در دانشگاه شریف 

در  مراسم «سی سال انقلاب اسلامی، دستاوردها، آسیب ها و فرصت ها»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۸۷ ، ۱۵:۲۶