کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

اسارت در دام دانش

دوشنبه, ۶ آذر ۱۳۹۶، ۰۴:۳۰ ب.ظ


«#اسارت_در_دام_دانش حریفی چغر است، زیرا برخی اوقات اجتناب ناپذیر است. فهماندن پیام دو مرحله دارد: مرحله‌ی پاسخ و مرحله‌ی بیان آن برای دیگران. در مرحله پاسخ از تخصصتان برای رسیدن به ایده‌ای که می‌خواهید به اشتراک بگذارید استفاده می‌کنید. پزشکان ده سال درس می‌خوانند تا قادر باشند پاسخ بدهند. مدیران کسب‌وکارها ممکن است ماه‌ها تعمق و کنکاش کنند تا به پاسخ دست پیدا کنند.  

اصطکاک اینجا ایجاد می‌شود: همان عواملی که در مرحله‌ی پاسخ به نفعتان کار می‌کنند، در مرحله‌ی بیان آن برای دیگران برعکس عمل می‌کنند... شما چیزهایی می‌دانید که دیگران نمی‌دانند. پس هنگامی که می‌خواهید پاسخ را به اشتراک بگذارید تمایل دارید که آن را به گونه‌ای منتشر کنید که گویا خودتان #مخاطب هستید. بر آمارهایی تأکید می‌کنید که برای رسیدن شما به این پاسخ مؤثر و اساسی بوده‌اند و مانند دانشجویان استنفورد در می‌یابید که هیچ‌کس بعداً چیزی از آنها به یاد نمی‌آورد. نکته‌ی اصلی و اساسی، یعنی #حقیقت_محوری را که حاصل ماه‌ها مطالعه و تحلیل است، به اشتراک می‌گذارید و مانند داستان مدیرعاملی که مقابل کارکنان خط مقدمش بر «افزایش ارزش سهام‌‌داران» تأکید می‌کند، هیچکس نمی‌داند که این نکته اصلی چگونه به کارهای روزمره مرتبط می‌شود.

گسستگی عجیبی میان مدت زمانی که صرف آموزشی چگونگی دستیابی به پاسخ و زمانی که صرف آموزش چگونگی بیان آن برای دیگران می‌کنیم، وجود دارد. از دانشگاه پزشکی یا دوره‌ی MBA فارغ التحصیل می‌شویم بدون اینکه هیچ کلاسی در زمینه‌ی #ارتباطات گذرانده باشیم. استادان دانشکده دوره‌های فراوانی در حوزه تخصصی خود طی می‌کنند اما هیچ دوره‌ای درباره‌ی شیوه‌ی تدریس نمی‌بینند. بسیاری از مهندسان برنامه‌های آموزشی مرتبط با ارائه‌ی سخنرانی را مسخره می‌کنند. مدیران کسب‌وکار گمان می‌کنند هنگامی که از طریق پاورپوینت نتایجشان را نمایش می‌دهند، ایده‌هایشان را با موفقیت به دیگران منتقل کرده‌اند. در واقع آنچه آنها انجام می‌دهند به اشتراک‌گذاری داده‌هاست. اگر آنها سخنوران خوبی باشند، ممکن است حتی احساس بزرگتری درباره‌ی اینکه آنها  «قاطع»، «مدیر» یا «انگیزشی» هستند نیز میان کارکنان و همکارانشان ایجاد کنند. اما مانند دانشجویان استنفورد، هنگامی که متوجه می‌شوند آنچه گفته‌اند هیچ اثری بر جای نگذاشته است شگفت‌زده میشوند. آنها داده‌هایی را به اشتراک گذاشته‌اند، اما ایده‌هایی ایجاد نکرده‌اند که مفید و بادوام باشند. هیچ چیز #ماندگار نشده است.»

📚ایده عالی مستدام، صص ۳۵۳-۳۵۴

#اسارت_در_دام_دانش #رسانه #مخاطب #کتاب

@Banizy2

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۹/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی