تقلیل زمان به ثانیه ها
مرض #کورزمانی، یا تقلیلِ زمان به ثانیهها
🔸اگر ما هیچگونه اطلاعی از #زمین و خصوصیات آن نمیداشتیم، چگونه زندگی میکردیم؟ فرض کنید زمین یکسره به رنگِ خاکستری بود و ما خبر نداشتیم که کجای آن میتوان قدم گذاشت و کجا نه؛ نمیدانستیم که کجا زلزلهخیز است و کجا امن؛ نمیدانستیم که کجا باید گندم و ذرت کاشت و کجا باید درخت میوه غرس کرد؛ نمیدانستیم که کجا باید جاده کشید و کجا باید سوار کشتی شد؛ از کجا باید آب برداشت و از کجا باید نفت و فلزات بیرون کشید... در این شرایط چگونه زندگی میکردیم؟
احتمالا با حذف تنوعات جغرافیایی، زندگی #هندسی تری میداشتیم؛ تقسیمات شهری و کشوریمان مستطیلیتر میشد و مشاغل ساده: نیمی از مردم شغلشان #زمین_کاوی بود و نیمی دیگر #زمین_کاری؛ زمینکاوان با انواع وسایل حفاری مشغول کاوش زمین بودند و منتظر که چه روزیشان میشود؟ طلا یا نفت یا آب یا هیچ؟ یا مردابها و حفرههای مرگ؟ و زمینکاران با الگوریتمی #ماشینی مشغول کاشت بودند و منتظر که آیا ثمری حاصل میشود یا نه؟ چهبسیار گندمهایی که روی سنگ کاشته میشد و چه بسیار نهالهایی که در شورهزار فرو میرفت، و نتیجه جز بیحاصلی و گرسنگی چیزی نبود. در این شرایط بخت و اقبال معنای دیگری داشت. تنها یک از هزارِ زمینکاوان و زمینکاران موفق میشدند که چیزی برای خوردن یا فروختن به دست بیاورند و الباقی در انتظار طلوع ستارهی اقبالشان سماق میمکیدند و هر روز کار عبثِ دیروز را تکرار میکردند...
🔹الحمدلله اینگونه نیست و ما #زمین را تاحدودی شناختهایم؛ از طیباتش میخوریم و از طبیعت رنگارنگش لذت میبریم. ولی از #زمان غافلیم. زمان نیز پستی و بلندیهایی دارد و هر قطعهی آن مستعد محصولی ویژه است؛ هر قطعهی آن مناسب کاری و حالتی است و فعل خاص خود را طلب میکند. ما زمان را به ثانیهها تقلیل دادهایم و با الگوریتمی #ماشینی مشغول #زمان_کاوی و #زمان_کاری هستیم. در مقام دعا، حامل انتظارات گنگِ مستمریم (نمیدانیم چهچیزی را چهزمانی باید طلب کرد) و در مقام عمل، فاعل امورات کور کمثمر (نمیدانیم چهکاری را چه زمانی باید انجام داد). و در نهایت نیز آویزان بخت و اقبالیم و بهرهمان چیزی حوالیِ همان یک از هزار.
▫️ پینوشت:
ماه #رمضان بیش از هر موقع دیگری از سال توجه به زمان و خصوصیات آن را تقویت میکند؛ هر روز آن دعای خاص دارد و روز و شام و سحرش اعمال مخصوص. حامل #شب_قدر است. همهچیز در آن ضریب فزاینده دارد و تذکر میدهد که لحظات سال هموزن نیستند. دههی آخرش دوباره اعمال مخصوص دارد. حلال و حرامهای موقت دارد. دو ماه رجب و شعبان را مقدمهی خود دارد. سلام دارد و وداع...
در تعالیم اسلامی برای خور و خواب، کسب و کار، معاشرت اجتماعی، عبادات و بسیاری از امور دیگر زمان(وقت) تعیین شده است. یقینا توجه و پیروی از الگوی زمانی اسلام موجبات زندگی بهتر و بهرهمندی بیشتر از نعمات الهی را فراهم خواهد آورد. متاسفانه این موهبت الهی در سیر تقلید ما از تمدن غربی روز به روز بیشتر مورد غفلت قرار گرفته و ما نیز با تقلیل زمان به ثانیهها، به تدریج به مرض #کورزمانی دچار شدهایم. برای کسانی که در مسیر ساختِ #تمدن_نوین_اسلامی به دنبال راه میانبر هستند، بازنگری در نسبت ما با #زمان بسیار کلیدی است.
#زمان #رمضان #تمدن_اسلامی #غرب
@Banizy2
http://l1l.ir/1qk5