قل لااسئلکم علیه اجرا
I قل لا اسئلکم علیه اجر
در سراسر قرآن کریم دعوت انبیا با تذکر این نکته همراه است که ایشان بابت دعوتشان از مردم اجر و مزدی طلب نمیکنند. علامه طباطبایی ذیل یکی از این آیات شریفه (قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا ۖ إِنْ هُوَ إِلَّا ذِکْرَىٰ لِلْعَالَمِینَ- انعام/90) مینویسند:
«[ﺧﺪﺍﻯ ﻣﺘﻌﺎﻝ میفرماید]: ﻭ ﺍﺯ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻣﺰﺩ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﻣﻜﻦ، ﻭ ﺍﻳﻦ ﺳﻔﺎﺭﺷﻢ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮﺳﺎﻥ ﺗﺎ ﺧﺎﻃﺮﺷﺎﻥ ﺁﺳﻮﺩه ﺷﻮﺩ ﻭ ﺗﺎ ﺑﺪﺍﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺍﺟﺮﺕ ﻧﺪﺍﺭﻯ، ﭼﻮﻥ ﺍﮔﺮ ﻣﺮﺩم ﺍﻳﻦ ﻣﻌﻨﺎ ﺭﺍ ﺑﺪﺍﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﺩﻋﻮﺕ ﺗﻮ ﺧﻮشبینﺗﺮ ﺷﺪه ﻭ ﺩﻋﻮﺗﺖ ﺯﻭﺩﺗﺮ ﺑﻪ ﺛﻤﺮ ﻣﻰﺭﺳﺪ، ﻭ ﺗﻮ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺗﻬﻤﺖ ﺩﻭﺭﺗﺮ ﺧﻮﺍﻫﻰ ﺑﻮﺩ.»
این اصل ثابت دعوت انبیا پیام روشنی در حوزه #مخاطب_شناسی دارد؛ مردم دعوت بدون چشمداشت را میپسندند و اگر احساس کنند که دعوتکننده برای خودش کیسه دوخته است، دیگر به محتوای دعوت کاری ندارند و آن را فیالفور رد میکنند! و البته کیسه دوختن فقط به معنای طلبِ پول نیست و بسیاری از رفتارهای مرسوم سیاسی که به هوای اسم و جاه و تفوق بر دیگری صورت میگیرند از این دستهاند. #جریان_انقلابی در بازگشت مبارکی که به حوزه اجتماعی آغاز کرده است، بایستی این اصل را مدنظر قرار دهد و
✅ اولا؛ از #خدمت یا #دعوت، نیت کسب رای یا محبوبیت یا تفوق سیاسی و اجتماعی نداشته باشد؛ بایستی اصلِ رسیدن و ادراک پیام انقلاب هدف دعوتها قرار بگیرد، و در فرض خدمترسانی، رفع استضعاف و تعاون اجتماعی هدف باشد.
✅ ثانیا؛ دامن خود را از اتهام به منافع شخصی پاک نماید و بر سبیل انبیا «ما اسئلکم علیه اجرا» را صریح و شفاف بیان کند. در این مسیر، #ایثار دُر گرانبهایی است که خلوص نیت را بهخوبی نشان میدهد و با تحبیب قلوب زمینهی پذیرش دعوت را فراهم میآورد؛ ایثار وقت، مال، جان و آبرو.
▫️پینوشت:
بازگشت به اجتماع و لزوم ارتباط مستقیم با مردم نقلِ محافل این روزهای جریان انقلابی است. اصل این توجه را باید به فال نیک گرفت، ولی کلی و مبهم ماندن این مهم آفتی است که میتواند به سرعت انگیزهها را بخشکاند. حتما باید در مورد کیفیت و لوازم این رویکرد جدید تدبیر شود و ظرف چند هفته و چند ماه آینده اتفاقات روی زمین رقم بخورد. ان شاء الله در مجموعه یادداشتهایی به این موضوع خواهیم پرداخت.
#برداشت_از_قرآن #مخاطب #دعوت #خدمت #ایثار
@Banizy2
http://l1l.ir/1n9j