اصولگری پرجاذبه
I حسین علیه السلام، اصولگرای پرجاذبه
I درسی برای امروز جبههی انقلاب
(قسمت اول)
مستوای امام حسین علیه السلام و قیام عاشورا فراتر از دسترس ماست و بنابراین تحلیل جامع قیام اباعبدالله الحسین کاری نشدنی است؛ اما عظمت این قیام به همان میزان که احاطه بر آن را دشوار میسازد، برکات آن را در دسترس همگان قرار میدهد. و از جملهی این برکات برای جامعهی امروز ما، این است که بفهمیم چگونه محبت اباعبدالله همهی اقشار جامعه را به خود جذب کرده است؟
—-
هر ساله ایام محرم و برپایی خیمهی عزای حسینی، صحنههای شگفتی از شوق در اقشار مختلف جامعهی ما پدید میآورد؛ پیر و جوان و کودک، زن و مرد، تحصیلکرده و بیسواد، غنی و فقیر، شهری و روستایی، استاد دانشگاه و پزشک و نانوا و کارگر و روحانی، همه و همه میآیند و هر یک به نحوی عرض ارادت میکنند و دوست دارند که از دوستداران امام حسین شمرده شوند. قطعا این جماعت عزادار نسبت به قیام حسینی فهمهای گوناگونی دارند و قطعا میزان پای کار بودن و تبعیت ایشان متفاوت است؛ ولی همه در یک چیز مشترکند و آن اینکه به معنای دقیق کلمه "هوارادان" حسین علیه السلام و شهدای کربلا هستند. چه عاملی این تنوع را دور محور امام حسین علیه السلام جمع کرده است؟ کیفیت این هنر اباعبدالله علیه السلام چگونه است و آیا قابلیت الگوبرداری دارد؟ امام حسین علیه السلام و به تعبیر دیگر قیام عاشورا چند ویژگی را در اعلادرجهی خود نمایندگی میکنند و همین راز ماجرا (یا بخشی از راز ماجرا) است؛
1. عدم انتفاع شخصی
⬅️ برای امام حسین علیه السلام در قیام عاشورا هیچگونه نفع شخصی نمیتوان تصور کرد. شاید در ابتدای حرکت ایشان شائبهی قدرتطلبی و کسب حکومت مطرح بود؛ اما وقتی کار به شب عاشورا و روز عاشورا میرسد چه؟ دیگر هیچ شائبهای برای هیچ کس، نه فقط دربارهی انگیزهی حسین علیه السلام که حتی دربارهی یاران اباعبدالله باقی نمیماند. این نیت خالص امام حسین علیه السلام و اصحاب عاشورایی اوست که مثل خورشید میدرخشد و جاذبه دارد. امروز هم قاعده همان است؛ هر جا نیت خالص در کار باشد، جاذبه است و قلوب مردم همراه خواهد شد.
2. پاکبازی و ایثار
⬅️ نه تنها در ماجرای عاشورا نفعی در کار نبود، بلکه امام حسین هر آنچه داشت - از مال و جان و آبرو و اصحاب و خانواده- به صحنه آورد و در راه خدا فدا کرد. اگر منادیان یک مکتب و پیام (مثلا انقلابیهای زمان ما) فداکاری و ایثار را به صحنه بیاورند، بدون شک بدبینیها و تردیدها زائل میشود و اصلا همین فداکاری عیار و اعتبار آن مکتب و پیام میشود و دیگر استدلال لازم نیست. مثال بارز و ملموس امروزی برای نشان دادن اهمیت راهبردی ایثار و فداکاری در نفوذ مکتب و پیام، کاریست که در چندسال اخیر مدافعان حرم انجام دادهاند. سالها بحث و استدلال بر سر این موضوع که حمایت از جبههی مقاومت عقلا و شرعا لازم است، به اندازهی خون شهدای مدافع حرم قانع کننده نبوده است.
3. محبت فراگیر نسبت به مردم
⬅️ اینجا هیچ نشانی از دستهدسته کردن مردم یا تبعیض وجود ندارد. اینجا عامی و بیسواد با عالم دین همه موکبداری میکنند و پای یک دیگ عرق میریزند، نوجوانان با طبل و سنج و نوحهخوانی جان میگیرند و پیرمردها در خلوت خود اشک میریزند. در اخبار واصله و آنچه از ماجرای عاشورا برای ما مانده است هم همین موضوع دیده میشود و شما میتوانید برای هر قشر و گروهی نمایندهای در این ماجرا بیابید؛ همه هستند و تنها ملاک «تبعیت از امام» است. حضرت در اوج روز عاشورا و در بحبوحهی مصیبتها همچنان مشغول هدایتند. پیام عاشورا فراگیر است و هیچکس خود را با آن بیگانه نمیبیند، و اینچنین است که قیام اباعبدالله علیه السلام به هیچ وجه تفسیر حزبی و گروهی نمیشود و حتی آنان که وارد عزاداریها نمیشوند و نظارهگرند، با احترام به این ماجرا نگاه میکنند.
4. پافشاری بر اصول
⬅️ در عین حال که چتر سیدالشهدا علیه السلام همه را در برگرفته (حتی دشمنان را) ایشان ذرهای تزلزل و تذبذب از خود بروز نمیدهند، و از امام حق جز این هم انتظاری نیست. حضرت هر آنچه دارند را فدا میکنند، ولی زیر بار ظلم نمیروند و شعار «هیهات منا الذلة» ایشان بلند است. اصحاب و همراهان ایشان هم به همین ترتیب. همین سرسختی و پافشاری بر اصول(اصولگرایی واقعی) است که امام حسین علیه السلام و یارانش را حتی در چشم کسانی که به این ارزشها پایبند نیستند و حتی برخلاف آنها رفتار میکنند هم عزیز کرده است و محبوب. فارغ از اینکه اصول چیست، اصولگرایی حلاوت و شیرینی دارد و خواستنی است، و این اشتباه عجیبی است که گروهی برای جلب حمایت و محبت دیگران خود را چندرویی و مجامله دچار میکنند.
#عاشورا #اصولگرایی #الگو #مردم #تاریخ
@Banizy2
http://l1l.ir/gqj