کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

پیش‌از پراکنده شدن

شنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۰۵ ق.ظ

I پیش از پراکنده شدن

I قابل توجه ادمین‌های جمع‌های انتخاباتی

امروز از حدود سه ماه فعالیت انتخاباتی فارغ شدیم؛ اما به حکم آیه‌ی شریفه‌ی «فاذا فرغت فانصب»، بایستی عزم‌مان را جزم کنیم برای پرداختن به مسائلی که هر چند #فوریت انتخابات را ندارند، ولی #اهمیت بیشتری دارند و با ریشه‌های انقلاب اسلامی گره خورده‌اند.

در سه ماه اخیر شور و حرارت بسیار خوبی در جریان انقلابی به راه افتاد و ثمره‌ی آن حجم متراکم و گسترده‌ای از فعالیت‌های #مجازی و #حقیقی بود که قطعا بعد از مقطع دفاع مقدس، به‌جز در ایام #فتنه_۸۸، سابقه نداشته است. هر چند این شور انقلابی با رفتنِ #روحانی شیرین‌کام نشد، ولی باید اصل آن را غنیمت شمرد و به سرعت و پیش از فروکش کردن، برای سازماندهی مجدد آن تدبیر کرد. پیش از آن ‌که اراده‌های شکوفا شده در جریان انتخابات به خلوت‌های فردی خود بازگردند، باید هویت جمع‌های شکل‌گرفته بازتعریف شود. در ادامه پیشنهادهایی در این جهت عرض می‌شود:

✅1️⃣  خدمت (برای همه)

برای نیت‌های خالص، هدف اصلی در رقابت انتخاباتی، به دست آوردن فرصت #خدمت به مردم، کم کردن آلام #مستضعفین و پیش بردن آرمان‌های انقلاب بوده است. درست است که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز نشدیم، ولی #هدف هنوز پابرجاست. مهمترین کار جمع‌های حاضر این است که هدف «خدمت» را مخلصانه و باقدرت پی‌بگیرند و برای این مهم سازماندهی کنند.

✅2️⃣ بازگشت به متن مردم (برای همه)

به برکت انتخابات، عده‌ی خوبی از جوانان انقلابی به جمع‌های خانوادگی-محلی-صنفیِ خود رجوع کردند. دیرزمانی است که جریان انقلابی از متن مردم و همین جمع‌های طبیعی و سنتی دور شده و این واقعیت اولا جریان انقلابی را نسبت به خواست‌ها و دغدغه‌های مردم دچار کج‌فهمی کرده است و ثانیا در قشری از جامعه تصویری منفی و هراس‌آور از جریان انقلابی ساخته است. باید این رجوع مبارک را قدر دانست و بر حضور جوانان انقلابی در جمع‌های طبیعی و سنتی تاکید کرد؛ حضوری که فقط به بحث‌های سیاسی و انتخاباتی خلاصه نمی‌شود و با متن زندگی مردم پیوند می‌خورد.

✅3️⃣  تشکیل دولت مجازی (برای صاحبان قلم)

یکی از نقص‌های جدی جریان انقلابی در انتخابات امسال، کمبود حرف‌های #ایجابی و ضعف در بسط و تصویرسازی از مختصر حرف‌های موجود بود. بایستی جمع‌هایی که شان #تخصصی دارند به تولید و بسط حرف‌های ایجابی و صدالبته نقد تخصصی دولت بپردازند و کار را به چهارسال آینده حواله ندهند. مجاهدت لازم است تا تصویری قانع‌کننده از #دولت_کارآمد شکل بگیرد و بتواند اعتماد عمومی را جلب نماید.

✅4️⃣  آسیب‌شناسی (برای صاحبان اندیشه)

در چند ماه اخیر درون جبهه‌ی انقلاب، انتقادهایی بی‌سابقه نسبت به سازوکارهای داخل جبهه و نیز برخی از ساختارها و فرآیندهای نظام سیاسی کشور شکل گرفته است: جمنا، فرآیند انتخابات، صداوسیما، شورای نگهبان و ... . حالا فرصت مناسبی است تا صاحبان اندیشه به نقد دقیق این سازوکارها و فرآیندها بپردازند و طرح‌های جایگزین پیشنهاد دهند و برای عملیاتی کردن آن‌ها وارد میدان شوند.

✅5️⃣  بازطراحی رسانه‌‌های انقلاب (برای اهالی #رسانه)

رسانه‌های انقلابی (اعم از حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای) نقشی بسیار پررنگ و بی‌سابقه در این انتخابات ایفا کردند (که جای شکر و سپاس‌گزاری دارد). ولی به نظر می‌رسد که عمده‌ی عملکرد این رسانه‌ها معطوف به نقد دولت و آن هم از جنس #جنگ_روانی (عملیات رسانه‌ای ایذایی و زودگذر) بود. باید به این سوال پاسخ داد که رسانه‌های انقلابی در این انتخابات غیر از نقد دولت چه داشتند؟ و چرا در این حوزه‌ها چندان موفق نبودیم؟:

1.  بسط حرف‌های ایجابی و تبیین آرمان‌ها

2.  رفع شبهات

3.  گسترش #مخاطب

جمع‌های رسانه‌ای فعال در انتخابات بایستی به این سوالات بپردازند و این مهم قطعا به طراحی و برنامه‌ریزی و مجاهدت طولانی‌مدت نیازمند است. بدون این‌ها، رسانه‌های ما تفاوتی با رسانه‌های رقیب نخواهند داشت و #رسانه‌_انقلاب نخواهند بود. 

✅6️⃣ سازماندهی جریان جوان انقلابی (برای اهالی #تشکیلات)

انتخابات 96 بستر مهمی برای رویش و به صحنه آمدن جوانان انقلابی بود؛ به خصوص برای #نسل_چهارم_انقلاب که ایام #فتنه_۸۸ را درک نکرده بودند. باید این رویش‌ها را قدر دانست و برای #سازماندهی و هدایت آن‌ها به سمت نیازهای اساسی انقلاب اسلامی تلاش کرد.

🔸 پی‌نوشت:  

آن‌چه گذشت معطوف به کارکردهای ثانویه‌ی جمع‌های انقلابی شکل گرفته بود؛ اما رسیدن به این کارکردها لوازمی قطعی دارد، که از مهمترین آن‌ها (1) تقویت مبانی فکری و (2) تقویت هویت جمعی است. تقویت مبانی لازمه‌ی جهت‌گیری صحیح و کارکرد موثر است. همچنین پی‌گیری هریک از این خطوط به #هویت_سازی در قالب گروه‌ها و تشکل‌ها و سمن‌ها نیاز دارد. هویت‌سازی حکم شیرازه دارد و بدون آن این جمع‌ها پایدار نخواهند بود.

#انتخابات #هویت_جمعی

@Banizy2

http://l1l.ir/1kjg

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۳۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی