کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

هشت سال مقاومت اقتصادی و‌کارنامه ی ما

يكشنبه, ۶ فروردين ۱۳۹۶، ۱۰:۴۳ ق.ظ

I هشت سال مقاومت اقتصادی و کارنامه‌ی ما

I پرداختی دیرهنگام به یک مسئله‌ی فوری

(قسمت دوم)

4️⃣ واقعیت آن است که ما - به عنوان افراد، گروه‌های اجتماعی و نهادهای حاکمیتی- در نبرد اقتصادی حاضر دچار نوعی گیجی هستیم. بعد از حدود یک دهه تازه مشغول بیدار شدن هستیم و #ستاد_فرماندهی_اقتصاد_مقاومتی تشکیل می‌دهیم و تصمیم می‌گیریم که برنامه‌ریزی کنیم(!) و ... اما چرا؟ آسیب‌شناسی و ریشه‌یابی آن‌چه من از آن به عنوان گیجی یاد می‌کنم می‌تواند در درمان کمک‌مان کند:

▫️ برخلاف جنگ تحمیلی هشت ساله که با صدای گلوله و موشک اعلام عمومی شد، جنگ اقتصادی حاضر بدون صدا آغاز شده است و ما هنوز بیدارِ بیدار نشده‌ایم.

▫️ #فرماندهان حقیقی و حقوقی میدان این نبرد متاسفانه کیلومترها با خط مقدم نبرد فاصله دارند. فشار اصلی نبرد بر دوش مردم است و فرماندهان تغییری در زندگی و دغدغه‌های خود احساس نمی‌کنند یا در حالت خوش‌بینانه با علامت‌ها و رادارها مشغول رصد جبهه‌ی نبرد هستند!

▫️اعتماد به ساختارهای موجود -که از قضا خودشان بخشی از مشکل هستند- موجب شده است تا #بسیج_عمومی شکل نگیرد و همه منتظر باشند و غُر بزنند تا "مسئولین امر" به مشکلات رسیدگی کنند. به تعبیر دیگر ما منتظریم تا در نبرد اقتصادی موجود به صورت کلاسیک پیروز شویم، حال آن‌که رمز موفقیت دفاع مقدس نبرد نامتقارن و غیرکلاسیک بود.

5️⃣ حالا چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد تطبیق شرایط حاضر با ادبیات دفاع مقدس (به عنوان مقطعی موفق در حیات انقلاب اسلامی) کمک ‌زیادی به ما می‌کند؛ از یک سو خلاها را مشخص کرده و از سوی دیگر راهبردهای اساسی را به ما پیشنهاد می‌دهد:

🔸 1. یکی از مهم‌ترین کارها توجه دوباره به اقتصاد مقاومتی در اشل و اندازه‌های «جنگ تحمیلی» است. باید #نقشه‌_راه_اقتصاد_مقاومتی ترسیم شود‌ و هر یک از ما (افراد و گروه‌ها و نهادها) جای خود را بر روی این‌‌ نقشه ‌بیابیم. اگر ترسیم نقشه در ابعاد کلان ملی را به متولیان امر بسپاریم، هر گروه چندنفره‌ای از ما می‌توانیم با صرف چند ساعت وقت به توصیفی از وضع موجود برسیم. باید هر کدام از افراد ما به این سوال بیندیشیم که برای حل معضلات اقتصادی کشور در این سال‌ها چه ‌می‌توانسته‌ایم بکنیم و چه کرده‌ایم؟ و جبران مافات کنیم. اقتصاد مقاومتی #اولویت_اول است و به مانند جنگ که اولویت اول بود، هر‌ کسی که زندگی‌ شخصی و نقش‌آفرینی اجتماعی‌اش (کار) را در این مسیر سامان نداده باید حجتی قاطع برای این امر داشته باشد.

🔸2. همان‌گونه که در دفاع مقدس تکیه‌‌گاه اصلی نبرد بر دوش نیروهای داوطلب و مردمی بود، باید نبرد موجود نیز از انحصار دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی خارج شود و در صورت لزوم نهادهای تازه‌نفسی با ماموریت خاص جهاد اقتصادی شکل بگیرد. باید برای حل معضلات تولید و اشتغال، مسکن، حمایت از تولید ملی، صادارات، اقتصاد نفتی، کشاورزی و ... به نیروهای مردمی روی آورد و الگوهایی چون #جهاد_سازندگی سابق و اردوهای جهادی فعلی را توسعه داد. تاکید رهبر انقلاب به لزوم استفاده از ظرفیت مردم در اقتصاد، استفاده از جمعیت جوان و انبوه تحصیلکردگان دانشگاهی، و مطالبه‌ی مکرر ایشان برای شناسایی و میدان دادن به #حسن_باقری ‌های حوزه‌های غیرنظامی همگی در این راستا قابل تفسیر است.

🔸 3. آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به ابعاد نبرد حاضر بسیار ضروری است. پیروزی در دفاع مقدس علاوه بر حضور مردم در جبهه‌ها، مرهون حمایت ملی کم‌نظیر در پشت جبهه‌ها بود و پیروزی در نبرد حاضر نیز بدون آن محقق نخواهد شد. علی‌الخصوص در شرایطی که هدف اصلی نبرد اقتصادی مایوس کردن مردم از کارآمدی نظام اسلامی است، این حمایت اهمیتی مضاعف می‌یابد. البته با توجه به ماهیت نرم این نبرد، آگاهی ‌بخشی و تقویت همبستگی ملی در این عرصه دشوارتر از دفاع مقدس است و اهمیت نقش اصحاب فرهنگ و رسانه را بیشتر می‌کند.

پی‌نوشت: 

در مسیر اقتصاد مقاومتی هر کدام از ما کارهای ریز و درشت بسیاری می‌توانیم انجام دهیم. ان شاء الله در این باره بیشتر خواهم نوشت.

#اقتصاد_مقاومتی #هویت_جمعی #حسن_باقری 

@Banizy2

http://l1l.ir/1az0

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی