کُجانامه

رحم الله امراء علم من این و فی این و الی این
بایگانی

هشت سال مقاومت اقتصادی و کارنامه ی ما

يكشنبه, ۶ فروردين ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰ ق.ظ

I هشت سال مقاومت اقتصادی و کارنامه‌ی ما

I پرداختی دیرهنگام به یک مسئله‌ی فوری

(قسمت اول)

1️⃣دیروز روز #ساعت_زمین بود. در این روز که شنبه‌ی آخر مارس قرارداد شده است، به عنوان همدردی با زمین و برای ترویج کم‌تر مصرف کردن انرژی، یک ساعت وسایل برقی و نمادهای شهری و امثالهم خاموش می‌شوند. و البته بلافاصله بعد از تمام شدن این یک ساعت، روز از نو و روزی از نو! ساعت زمین نمونه‌ای است از مقولات غیرجدی و صرفا نمادین زندگی امروز ما. مقولاتی که در سطح می‌مانند، تغییری به دنبال ندارند و صرفا به وضع موجود وصله می‌شوند. در نقطه‌ی مقابل، مقولات جدی "نفوذ" می‌کنند، و #فکر و #هدف و #عمل را تغییر می‌دهند. 

حالا، انصاف دهید و بگویید که تاکنون چقدر نام‌گذاری سال‌ها را (به عنوان یک فرد یا گروه یا نهاد) جدی گرفته‌اید؟ من اعتراف می‌کنم که تا همین اواخر، تلقی‌ام از نام‌گذاری سال‌ها نمادین و غیرجدی بوده است، و به گمانم در این تلقی تنها نیستم! مجموعه‌ی همایش‌ها و سخنرانی‌ها و تکرار الفاظ در کنار عملکرد روتین و برنامه‌های تکراری  نشانه‌ای است برای این رویکرد وصله‌ای و نمادین. 

2️⃣ سیر‌ مطالبات و توصیه‌های اقتصادی رهبر انقلاب گویای این مطلب است که متاسفانه در این جبهه پیشرفت قابل توجهی نداشته‌ایم و بلکه بعضا درجا زده‌ایم و عقب نشسته‌ایم. به عنوان شاهد فقط به این نکته دقت کنید که پس از هشت سال از شروع مطالبه‌ی مستقیم در حوزه‌ی اقتصادی، ایشان امسال مسئله را این‌گونه بازطراحی کردند که باید برای رسیدن به #اقتصاد_مقاومتی به نوبت روی اجزای خاصی تاکید کنیم و به عنوان نقطه‌ی تاکید "تولید و اشتغال" را مشخص کردند که تقریبا تکرار همان شعار سال 91 است:

  • سال 88: اصلاح الگوی مصرف

  • سال 89: همت مضاعف، کار مضاعف

  • سال 90: جهاد اقتصادی

  • سال 91: تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی

  • سال 92: حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی

  • سال 93: اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی

  • سال 94: دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی

  • سال 95: اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

  • سال 96:  اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال

 به تعبیر دیگر، تاکنون عمده دستاورد ما در این نبرد اقتصادی تحمل فشارها بوده است و بس، و بار اصلی این مقاومت(تحمل) نیز بر دوش #مردم و #مستضعفین قرار گرفته است و خبری از اصلاحات ساختاری نیست.

3️⃣ اما بالاخره به برکت تکرار و اصرار رهبر انقلاب، من به این فکر افتادم که آیا می‌توان با مطالبه‌ای هشت ساله برخورد #نمادین داشت؟ هشت سالی که کم‌کم می‌رود تا دهه‌ای شود و در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان دهه‌ی اقتصاد مقاومتی- یا شاید بحران اقتصادی- بماند و برای آیندگان درس -یا شاید عبرت- باشد. و عدد هشت ناخودآگاه دوران طلایی #دفاع_مقدس را با انبوهی از کار و فعالیت و رشد و برکت به یادم می‌آورد و تذکر می‌دهد که فرصت کمی در اختیار ما نبوده است و هدر رفته. ما با هر یک از سال‌های گذشته معامله‌ی نمادین کردیم و حالا از نزدیک به یک دهه‌ی ذی‌قیمت جز بار حسرت و خستگی عایدی نداریم. آیا اگر هشت سال گذشته را با همان همتی که در هشت سال دفاع‌ مقدس بروز کرد مشغول جهاد و سازندگی کشور در حوزه‌ی اقتصادی بودیم، امروز اثری از انبوه مشکلات اقتصادی - از قاچاق‌ و سیل واردات و بیکاری و اقتصاد نفتی و ... - برجا بود؟ و آیا مشکلات اقتصادی دهه‌ی چهارم انقلاب  از جنگ نظامی دهه‌ی اول سخت‌تر و پیچیده‌تر است، یا توان فعلی از توان روزهای اول انقلاب کمتر؟

#اقتصاد_مقاومتی #رهبری

@Banizy2

http://l1l.ir/1ayx



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی